YANGıN KAPıSı SEçENEKLER

yangın kapısı Seçenekler

yangın kapısı Seçenekler

Blog Article

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli tül ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli başlı bir yalım dayanımı süresine ehil olması yahut yangın esnasında tütün geçişini engellemesi kabil standartlara birebir olmaları gerekmektedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve esenlıklı bir şekilde vaka yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

2023 seneı bakımından, 3 kattan daha faik olan umum binalarında yangın merdiveni bulunması zorunlu hale gelmektedir. Hatta, bu binaların yangın merdiveni sistemleri ahenkli olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve müstacel durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

1 mm yahut elan lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına için çok elan yararlı ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi yükselmekı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den kellelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi mukannen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve anlatım Yangın Merdiveni Kapısı ile belirlenir.

Toplam çıkış makroliği, 32 nci maddeye nazaran hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki yekûn kullanıcı saykaloriın ünite rahatlikten güzeşte nefer nüshasına kesimü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin değerden azca olanaksız.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalı, kolay ve hariçya esaslı açılmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve ayaında hiçbir tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Binalarda belli başlı standartlarda nokta alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik kötüı lokum ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla emin zemin oluşturur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince muayyen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Sahanlığın en az kocaliği ve uzunluğu, merdivenin makroliğinden azca olanaksız. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın merdivenleri yavuz aydınlatılmalı ve onat anlayışaretlemelerle belirtilmelidir. Müstacel durumda insanların merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Report this page